Вход във сайта
Забравена парола?

или създай акаунт
създай акаунт

Общи условия

За онлайн покупки на стоки в сайта - www.collectionkabo.com

Тези правила и условия („Общи условия“) уреждат използването на този сайт, като регламентират отношенията между „ХРАБРИЯ ШИВАЧ“ ЕООД и лицата, ползващи онлайн магазина на уебсайт: www.collectionkabo.com.

Моля, прочетете внимателно настоящите Общи условия, преди да извършите покупка на стока. Чрез отбелязване на отметка пред „Запознах се с Общите условия и ги приемам“, при завършване на поръчката, Вие потвърждавате, че сте прочели, разбрали сте и сте съгласни да бъдете обвързани с тези Общи условия за ползване на сайта онлайн магазина. Вашето съгласие с тези Общи условия не може да бъде оттеглено с обратно сила, докато е в сила сключен договор за покупка на стоки от онлайн магазина

В случай, че не сте съгласни с Общите условия, моля не използвайте сайта за извършване на покупки. Тези условия могат да бъдат периодично актуализирани или променяни, затова, молим преди всяка покупка да прочетете внимателно актуалната им редакция.

Идентифицирането на потребителя, с цел възпроизвеждане на изявлението му за съгласие с настоящите Общи условия и за извършване на поръчка, се осъществява чрез съхранение в лог-файлове на сървъра на www.collectionkabo.com съхранение на IP-адреса на клиента, лични данни, предоставени при поръчка

и завършване на поръчката, както и всяка друга информация.

COLLECTION Ka Bo си запазва правото да променя информацията по този сайт, вкл. – настоящите Общи условия,  по всяко време без предварително известяване.  Измененията влизат в сила незабавно и стават задължителни за страните от момента на публикуването им.

Страни по тези Общи условия:

„ХРАБРИЯ ШИВАЧ“ ЕООД, търговско дружество, надлежно регистрирано според изискванията на българското законодателство, със седалище и адрес на управление: гр. София, район Овча купел 2, бл. 12 а, вх. Б, ет. 1, ЕИК:  202934903, банкова сметка: IBAN: BG88FINV91501017006391, тел. +359 890 550 550, e-mail: office@collectionkabo.com

Всяко физическо или юридическо лице, което се е съгласило с тези Общи условия и ползва сайта за покупка на стоки, наричано по-нататък „Потребител“. Физически лица под 18 години нямат право да използват онлайн магазина за сключване на договори за покупка на стоки. С регистрирането си в сайта Потребителят (физическо лице) декларира, че е пълнолетен (навършил 18 години).

Авторски права

Наименованието COLLECTION KA BO, лого, корпоративни символи и търговски марки, както и цялото съдържание на сайта, са собственост на Дружеството и/или на неговите партньори и доставчици. Нито една част от този сайт не може да бъде възпроизвеждана под никаква форма – копирана, разпространявана или ползвана като снимки, текст, графики, услуги, с каквато и да е цел и в каквато и да е медия или компютърна среда без изричното писмено съгласие на Дружеството. Материалите на този сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

Дружеството си запазва правото да публикува рекламни банери от всякакъв вид, както и връзки  (линкове) от която и да е част от сайта, съобразно действащото българско законодателство.

Потребителят има право да ползва свободно ресурсите на сайта за законни цели, като спазва ограниченията, предвидени в тези Общи условия. Потребителят няма право да използва сайта  по начин, който нарушава местен или международен закон и/или правата на други лица. Потребителят няма право да качва или разпространява материали, които съдържат вируси или рекламен софтуер или подобни компютърни кодове, предназначени да увредят права или интереси на трети лица. Ако Потребител сметне, че съобщение, изпратено до него, по какъвто и да е начин от Дружеството, накърнява авторско или друго право, той/тя може да се свърже с Дружеството чрез наличните на сайта данни за контакт, за да може Дружеството да вземе информирано решение.

Ограничаване на отговорността

Collection Ka Bo не носи отговорност, ако по някаква причина този сайт не е на разположение по всяко време. Достъпът на Потребителя до сайта може да бъде прекратен по всяко време и без задължения за Дружеството. Цялата информация относно предлаганите стоки, вкл. но не само – характеристики, размери, цветове, гаранционни условия, начин на употреба и т. н. е предоставена от производителя,  не носи отговорност при невярна, заблуждаваща или неточна информация. Материалите и услугите в сайта са ограничени само до посочените условия за тях, без да се осигуряват каквито и да е гаранции включително търговски и целеви. Задълженията на Collection Ka Bo, по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на представяните продукти и нищо в този сайт не може да ги промени. Collection Ka Bo не поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, софтуера или услугите на сайта.

Collection Ka Bo се опитва да представи и визуализира предлаганите стоки и цветове на сайта по възможно най-точен начин, но не може да гарантира, че мониторът на потребителя възпроизвежда цветовете по същия начин.

Запазваме си правото за печатни грешки, промени, промени в цената, забавяния на доставката и ограничена наличност на склад.

Политика на поверителност

Collection Ka Bo е администратор на лични данни, регистриран съгласно Закона за защита на личните данни под № 401564 от 08.05.2014 г. Събираната лична информация за потребителя се използва само за изпълнение на сключения договор за покупка на стока и за маркетингови цели и не се предоставя на трети лица, с изключение на случаите, когато тя е изискана от държавен орган или компетентна институция и е спазен предвидения в закона ред. С приемане на тези общи условия Потребителят дава безусловно и безсрочно своето съгласие, до евентуалната му писмена отмяна, предоставените от него лични данни да бъдат използвани от „Collection Ka Bo“ или упълномощени от дружеството лица (вкл., но не само – куриерска фирма) за целите на изпълнението на договора за онлайн-покупка и доставка на стока, както и за други незабранени от действащото законодателство цели.

Collection Ka Bo не разпространява непоискани търговски съобщения по смисъла на Закона за електронна търговия. Търговски съобщения се изпращат на Потребители, които са дали изричното си съгласие за получаване на такива, чрез кликване на бутона „Съгласен съм да получавам търговски съобщения“. Всеки потребител може да деактивира даденото съгласие чрез влизане в профила си и кликване на съответния бутон.

Условия за покупка

Потребителят може да пазарува от сайта като гост. За да пазарува от сайта Потребителят не се нуждае от регистрация. Процедурата за поръчка е напълно доброволна и безплатна. Потребителят следва задължително да попълни всички места, отбелязани със звездичка. След поръчка Потребителят не може да променя въведените данни. В случай, че Потребителят предостави неактуални, неверни, непълни или неточни данни, Дружеството не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

Сключване на договор

Заявката за поръчка на стока се счита за направена с попълване на съответната регистрационна форма, съдържаща данни за получателя, място на доставка, параметри на поръчаната стока, брой, цена и начин на плащане. Заявката се счита за подадена след кликване на бутона: „Запознах се с Общите условия и ги приемам“ и натискане на бутона „Завърши поръчката”. Това действие има правно обвързваща сила. С подаване на заявката се счита, че Потребителят заявява изричното си съгласие, че приема е-майл-потвърждението на поръчката, отправено му от Дружеството, за предоставяне на информация и потвърждение на сключения договор, по смисъла на Закона за защита на потребителите.

Незабавно след поръчката Дружеството изпраща на Потребителя е-майл - съобщение, с което потвърждава поръчката или го уведомява за липса на заявената стока.

Договорът за он-лайн покупка на стока се счита за сключен само след потвърждение на конкретната поръчка от Collection Ka bo. С изпращане на потвърждението и телефонно обаждане от наша страна, описани в тези общи правила, както и от Закона за защита на потребителите.

Цена и плащане

Всички цени на Стоки в сайта са в български лева, включват ДДС и не включват разходи за доставка. За всеки продукт, обявен на сайта, има посочени две цени. По-високата е редовната цена на Стоката, препоръчвана от производителите и/или редовната цена без намаление, а по-ниската  - постоянната аутлет- цена, която не е временно намаление на редовната цена и на която стоката се предлага в онлайн магазина. Целта на обявената по-висока цена е да се представи на Потребителя евентуалното спестяване от покупката на аутлет-стока. Дружеството не носи отговорност за различия между тези цени и цените, обявени в други места за продажби на същите стоки.

Дружеството се опитва да проверява непрекъснато, че всички цени, посочени на сайта са точни, без обаче да може да гарантира липсата на грешки. В случай, че бъде открита грешка в цената на поръчана стока, Дружеството ще информира Потребителя възможно най-скоро и ще му даде възможност за препотвърждаване на поръчката на правилната цена или за нейната отмяна. Ако Дружеството не е в състояние да се свърже с потребителя, то ще третира поръчката като отменена. Ако поръчката е анулирана и Потребителят вече е платил поръчаната стока, ще му бъде възстановена цялата заплатена сума.

Начин на плащане: В заявката за поръчка на стока Потребителят указва избрания от него начин на плащане. Плащането става чрез:

1) наложен платеж - заплащане на поръчката на куриера при доставка на стоката; или авансово.

 • Наложен платеж: Обявената стойност на наложения платеж (цената, която следва да заплатите за закупената стока) се заплаща от получателя на куриера при доставката на пратката, заедно със стойността на куриерската услуга и наложения платеж.

 • 2) чрез  банкова карта - кредитна или дебитна.

 • Плащане с кредитна и дебитна карта:

Можете да заплатите със следните карти: MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY. Използвайки кредитната си карта, данните, които предоставяте остават защитени, тъй като информацията е SSL-криптирана. Данни и информация, получена при плащане с кредитни и дебитни карти, не се съхранява от нас.  Плащанията с кредитна или дебитна карта, се извършват съгласно изискванията за плащане с такъв вид средства.

 • При заплащане с карта (кредитна или дебитна):
 • Ще се отвори платежна страница на обслужващата ни банка (Първа Инвестиционна банка), където въвеждате данните на Вашата карта

Ако сте регистрирани в схемите за автентикация Verified by VISA или MasterCard SecureCode,  ще се отвори автентикационна страница на Вашата банка Издател, където въвеждате паролата си за автентикация

При успешна транзакция, на екран се визуализира транзакционна бележка, която разпечатвате или запазвате.

 • Моля, обърнете внимание, че вашата V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или Master Card Secure Code.
 • Моля проверете също така, дали Вашата карта е отворена от вашият издател за транзакции в Интернет.

При заплащане с карта следва да се попълнят следните данни:

 • Данни за картата: номер, дата на валидност, 3-цифрен код за сигурност, име на картодържателя.

При необходимост от връщане на платена с карта сума за закупените от Вас артикули, връщането на тази сума ще бъде направено, чрез картова операция и сумата на транзакцията  ще бъде възстановена - обратно по същата картова сметка на потребителя в максимален срок от 14 работни дни от получаване на стоката заедно с попълнен ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕИЗТЕГЛИ ТУК!

Транзакционната валута при плащане с карта е Български лев (ЛВ).  В случай, че на сайта са посочени  цени в друга валута, освен Български лев, те са само за информативни цели и могат да не са съвсем еднакви с начислената по Вашата карта сума в същата валута.

За да Ви предпазим от злоупотреба при плащане с Вашата Visa или MasterCard карта, ние прилагаме най-добрите практики, препоръчани от международните картови организации:

- Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка (Първа Инвестиционна банка)

 • Автентичността на Вашата карта се проверява, чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2)
 • В допълнение, за идентифицирането Ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - Verified byVISA и MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.

С извършване на поръчката Потребителят потвърждава, че кредитната/дебитната карта, която се използва, е лично негова, или че е бил изрично упълномощен от собственика на кредитната/дебитната карта, за да я използва. Всички притежатели на кредитни/дебитни карти са обект на проверки за потвърждаване и разрешение от издателя на картата. Ако при отказ на издателят на съответната карта отказва да одобри плащането на Дружеството, „Collection Ka Bo няма да носи отговорност за забавяне или неизпълнение на доставката. Всички цени на Стоки в сайта включват опаковане. Транспортните разходи се начисляват и заплащат отделно, съгласно описаното в раздел „Доставка“. В случай, че адресът за доставка е извън територията на РБългария, Потребителят следва да заплати всички митнически и др. такси, свързани с износа, в случай че има такива.

Доставка

Заявените и потвърдени поръчки се обработват, предават на куриер и доставят до Потребителя до пет работни дни от деня на потвърждаването им. Потребителят следва да приеме всяко възможно удължаване на времето за доставка, което се дължи на забавяне поради непредвидени обстоятелства извън контрола на Дружеството, в съотв. с предвиденото в съответните разпоредби на Закона за защита на потребителя. Поръчаната стока се доставя в подходяща  за вида й опаковка. Всяка пратка е с опция преглед и тест. 

В случай,че потребителят не бъде намерен на адреса, посочен в заявката и съответният куриер не може да осъществи доставката според графика, на вратата на доставка се оставя известие с телефон на куриера, с който Потребителят следва да се свърже в рамките на три работни дни или се следват правилата на уведомяване на съответната куриерска фирма. При липса на комуникация и невъзможност да се връчи пратката, договорът за онлайн продажба се прекратява автоматично и стоката се връща на Дружеството. Стойността на доставката не е включена в цената на стоката.

 • Експресна доставка  в рамките на 1 до 3 дни. Доставката за гр. София и повечето населени места се извършва на следващия работен ден, а за по-малките населени места в рамките на до 3 работни дни.

В случай че, Потребителя желае пренасочване на пратката на друг адрес, той следва да заплати допълнителната услуга. При пренасочване на пратката към друг адрес поради предоставен от Потребителя грешен или непълен адрес, допълнителната услуга отново се заплаща.

Рискът от загуба или повреда на стоката преминават върху Потребителя в момента, в който Потребителят или посочено от него трето лице, различно от куриера, приеме Стоката.

Гаранция

Потребителят има право да ползва предвидената в Закона за защита на потребителите законова гаранция за съответствие на закупената стока с договора за продажба. Извън законната гаранция някои от стоките могат да имат и търговска гаранция, което ще бъде описано изрично в описанието им на сайта. Търговската гаранция не ограничава гаранцията по Закона за защита на потребителите. Гаранционният срок започва да тече от деня на доставка на стоката. Доказателство за даваната гаранция е стоковата разписка за получаване на стоката, придружаваща стоката.

Правото на Потребителя да упражнява претенции за гаранция към Дружеството приключва (спира да съществува) при: непотвърждение за доставка; неуведомяване на Дружеството за очевидни дефекти на стоката при нейното получаване; изтичане на срока на законната гаранция; механична повреда на стоката, причинена от страна на Потребителя; използването на стоката при условия, които не отговарят на естестваната й среда, поради влажност, химически или механични въздействия; повреда на стоката от извънредно натоварване или от употреба в противоречие с правилата и условията, предвидени в документацията, общи принципи, техническите стандарти за безопасност или подзаконовите актове, приложими в страната; или повреда на стоката, причинени от вода, пожар или други форсмажорни обстоятелства.

Рекламация

При несъответствие на получената стока с договора за онлайн продажбата й, Потребителят има право да предяви рекламация по реда и при условията на Закона за защита на потребителите  в 14 дневен срок от получаването и. Адрес за предявяване на рекламации: гр. София, офис на Еконт ул. Димитър Хаджикоцев 12

Връщане или замяна на стоката

Съгласно чл. 55, ал. 1 от ''Закон за защита на потребителите'' (ЗЗП),  потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаването й.
В този случай, търговецът е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват по банкова сметка на клиента.
При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.
Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ''Закон за защита на потребителите''.  За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е - те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани, без да е нарушена целостта на опаковката, без да има аромати. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя.  На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно ''Закон за защита на потребителите''.

Продукти изпратени с опция Преглед и Тест - не могат да бъдат върнати. Намалена стока след преглед и тест не може да бъде върната.

Долна част на бельо  и бански - бикини, боксерки, прашки, слипове, бодита и други продукти, характеризиращи се като долно бельо - НЕ ПОДЛЕЖАТ на връщане и подмяна - по хигиенични причини. 

Стока направена по индивидуални размери - не подлежи на връщане.

Поръчка с инкрустации на кристали Swarovski, графиране на име
Артикул без етикет  
Артикул  без свален и попълнен формуляр 
Артикул в нетърговски вид

Потребителят е задължен да информира Дружеството за своето намерение да се откаже от договора като върне закупената стока или да я замени, като заяви своето решение в писмен вид. Използва се Формуляр за връщане, който Потребителят получава заедно с пратката или го и Формулярът се изпраща на Дружеството заедно с върната стока в рамките на посочения по-горе срок.

Потребителят може да използва, без да е задължен, email – комуникация. За целта Потребителят следва  да заяви желанието си в специално създаденото приложение „Заявление за връщане на стока“ (Приложение №6 към чл. 47, ал. 1 от ЗЗП). Незабавно след получаване на електронното заявление Дружеството изпраща на Потребителя е-майл – съобщение, с което потвърждава, че е получило завката за връщане на Стоката или провежда телегеничен разговор.

Потребител, който извести Дружеството за желанието си да върне закупена стока,  е отговорен  в рамките на четиринадесетдневен срок от заявлението си, да върне въпросната стока в състоянието, в което му е била доставена, като я изпрати обратно на Дружеството.

Адрес за връщане стоката: гр. София, офис на Еконт ул. Димитър Хаджикоцев 12

Във Формуляра за връщане на стока или чрез  email в изричен текст се посочва банковата сметка и титуляра, по която Дружеството следва да възстанови платената сума. Възстановяване на сумата се извършва в четиринадесетдневен срок от получаване на Стоката на посочения за връщане адрес.

Върната в срока по-горе Стока се приема ако са изпълнени едновременно следните  условия:

- Стоката  е в оригиналната си опаковка

- Стоката не е употребявана, с  нарушен вид или зацапване

- Да е приложена стоковата разписка, с която е получена стоката

- Задължително да има прикачен висящ етикет с логото гласящ: „Можете да върнете тази стока, единствено ако този етикет не е свален”. Стоки с липсващи или приложени към стоката, но свалени етикети няма да бъдат приемани за връщане и замяна.

- Разходите по връщането на стоката са за сметка на Потребителя, освен в случаите на явни недостатъци на Стоките, които следва да бъдат констатирани и потвърдени от Дружеството.

До момента на предаване на връщаната/заменяната Стока на Дружеството рискът от погиването или повреждането й се носи от Потребителя, съгл. 47 т.9 от ЗЗП. Върната стока се преглежда, чрез отваряне на пратката в присъствието на комисия в състав от трима души. Констатациите на комисията относно състоянието на върната стока са обвързващи за страните.

При замяна на стока се прилагат съответно правилата за връщане на стока, описани по-горе. Замяната на стока с идентичен продукт ще бъде извършена съгласно условията на обикновена поръчка. В случай, че дружеството няма в наличност идентичен продукт, с който да бъде заменена върнатата стока, и Потребителя не желае да замени Стоката с друга Стока, то се задължава да възстанови на Потребителя платената от него стойност на стоката в съответствие с правилата по-горе и се освобождава от друга отговорност.

При необходимост от връщане на платена с карта сума за закупените от Вас артикули, връщането на тази сума ще бъде направено чрез картова операция и сумата на транзакцията  ще бъде възстановена - обратно по същата картова сметка на потребителя в максимален срок от 14 работни дни от получаване на стоката заедно с попълнен формуляр за връщане.

Специални условия за връщането На дрехи, които Collection Ka Bo шие по поръчка на клиента и взима размери за даден вид стока, онлайн поръчки със размери на клиента не подлежат на рекламации или замяна.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да се обърнете към съответните органи за алтернативно решаване на спорове (АРС)  или да използвате сайта за онлайн решаване на спорове (ОРС).

Общи разпоредби

Дружеството може да прехвърля своите права и задължения по тези Общи условия и по всеки договор за покупка от онлайн магазина, като в този случай не се освобождава отговорност за изпълнение на задълженията, поети към Потребителя, а приобретателят встъпва като съдлъжник. Прехвърлянето на права и задължения става с писмено известие до Потребителя.При покупка на Стока чрез онлайн магазина не се прилагат ваучери или други талони за отстъпки, издадени от Дружеството или негови доставчици и контграгенти.  

Контакт

Дружеството публикува на сайта своите пълни данни за идентификация и детайли за контакт с Потребителя. С приемането на тези Общи условия Потребителят дава своето съгласие.

Collection Ka Bo да използва следните технически средства за контакт с него:  +359 890 550 550 вкл. – да получава известия от Дружеството по телефон и/или електронен път, вкл. – чрез email комуникация – office@collectionkabo.com или известие на сайта.

За всички неуредени с настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото гражданско законодателство на РБългария. Всички спорове по изпълнението или тълкуването на тези общи условия и свързаните с тях договори за онлайн продажби на стоки чрез онлайн –магазина ще бъдат решавани чрез споразумение, а при невъзможност да се стигне до такова и ако подсъдността не е определена императивно,  ще бъдат отнасяни за решаване пред съответния родово компетентен  съд в гр. София. Ако някое от условията или разпоредбите на тези общи условия бъде намерено за недействително или невалидно,  по каквато и да е причина, това няма да повлияе на действителността на останалите разпоредби.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да се обърнете към съответните органи за алтернативно решаване на спорове (АРС)  или да използвате сайта за онлайн решаване на спорове (ОРС).

Заключителни разпоредби

Дружеството има право по всяко време да променя настоящите общи условия. Промяната влиза в сила от деня на публикуването й на сайта и има действие занапред, като не засяга поръчките, потвърдени от Дружеството преди този момент.